top of page

Huiswerkbegeleiding Online

Hier vind je onze werkwijze voor de online begeleiding van leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Een intakegesprek voor een prettige samenwerking

Voordat je bij ons aan de slag gaat, nodigen wij jou en je ouder(s) uit voor een online intakegesprek. We kijken samen naar je sterke en zwakke punten en bespreken hoe wij je kunnen helpen om jezelf te verbeteren. We proberen hierbij zoveel mogelijk over jou te leren zodat we je de beste begeleiding kunnen bieden. We doen deze intake online via onze huiswerk server zodat jij en je ouders meteen een idee krijgt hoe wij online huiswerkbegeleiding hebben ingericht. 

Samen plannen we de dag

Als jij en je ouders hebben besloten dat je door ons begeleid gaat worden, maken we afspraken over de vaste momenten waarop we samen met jou je huiswerk bespreken. Je kunt zelf elke dag op onze huiswerkserver aan de slag met je huiswerk.

We maken een planning voor de dag, waarbij wordt gekeken wat er op korte termijn af moet zijn en waar extra aandacht nodig is, bijvoorbeeld voor toetsen. Ook geven we extra aandacht aan de moeilijke vakken.

Wij helpen je met raad en daad

Elke schooldag staan wij vanaf 13:00 tot 19:00 uur klaar met raad en daad om je te helpen met de problemen die je tegenkomt tijdens het leren en het maken van jouw huiswerk. We overhoren we je, zodat je zeker weet dat je de stof onder de knie hebt, en helpen je jouw werk te verbeteren. Ook bestaat de mogelijkheid om bijspijker momenten in te plannen voor de lastige vakken, als dat nodig is. Als je alles af hebt, meld je je af. De bedoeling is dat je helemaal huiswerkvrij bent! 

Internet als informatiebron

Huiswerkinstituut Nederland maakt uiteraard gebruik van het internet, en alle digitale programma’s die je nodig hebt voor bijvoorbeeld boekverslagen en werkstukken. We beschikken we zelf over een digitale bibliotheek met nuttige boeken en ‘supersites’.

Begeleiding Voortgezet Onderwijs
Sleutelwoorden zijn rust en structuur

Wij bieden de rust en structuur waarin leerlingen zich goed kunnen concentreren voor betere resultaten. En positieve resultaten werken motiverend! Wij proberen je in een goed werkritme te krijgen en dat vast te houden. We laten zien hoe het moet, doen het daarna samen en zorgen voor resultaten. Veel kleine overwinningen vormen het succes dat jij nodig hebt! We doen niet aan negativisme, wel gaan we graag een goed gesprek aan. Uiteindelijk is het doel je zelfredzaam te maken, zodat je op een gegeven moment zelf je huiswerk weer goed kan bijhouden!

 

Kleinschalig en persoonlijk

Onze kleinschaligheid zorgt ervoor dat wij niet vast  zitten aan één methode of format; wij zoeken naar de juiste vorm voor elke leerling. Daarmee onderscheiden wij ons van standaard huiswerkbegeleiding. Daarnaast is er bij ons ruimte voor één-op-één sessies waarbij we je helpen met vakken waar je moeite mee hebt; de aandachtsvakken. Bij Huiswerkinstituut Nederland zijn bijspijker-momenten vrij van extra kosten. 

 

Contact met thuis

Wij vinden het prettig om regelmatig overleg te hebben met je ouders over het verloop van de huiswerkbegeleiding en over hoe we de beste resultaten kunnen halen. Jij en je ouders ontvangen iedere dag een e-mail waarin staat vermeld hoe laat we zijn begonnen, wat we hebben gedaan en wat we gepland hebben. Zo weet iedereen de stand van zaken en wat er van elkaar wordt verwacht! 

Op maat gemaakt

Omdat geen persoon hetzelfde is, bieden wij op maat gemaakte begeleiding, toegespitst op de specifieke wensen van jou en je ouders. Begeleiding die bij je past en waar je je thuis bij voelt!   

Je kunt hier onze tarieven raadplegen en neem contact op voor meer informatie.

bottom of page